Redactie

De redactie van ACHTER DE FEITEN bestaat momenteel uit de volgende personen:

Gijs de Jong (1986) begon in 2013 met ACHTER DE FEITEN omdat hij een lans wilde breken voor de onderzoeks- en documentairejournalistiek. Tijdens zijn studie Politicologie, die hij in 2011 voltooide, volgde hij verschillende journalistieke cursussen aan de Leidse universiteit. Daarna publiceerde hij onder andere al eens in Trouw. Gijs heeft een sterke interesse in het vertellen van verhalen. Daarbij richt hij zich naast schrijven ook op film en fotografie.
@gijsdejong | LinkedIn

Merijn van Nuland (1987) deed de Postacademische Dagblad Opleiding Journalistiek(PDOJ) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en studeerde Sociale Geografie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij liep onder andere stage bij de Volkskrant en het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Merijn: ‘Ik ben blij dat ik aan kan sluiten bij dit project. Het is mijn missie om goed en begrijpelijk te schrijven. Veel media zijn gericht op snel vermaak en grote woorden. Ik wil de uitdaging aangaan om dieper te graven zonder aan leesbaarheid in te boeten.’
@mvannuland | LinkedIn

Sybren Eppinga (1985) kwam vanuit het hoge noorden naar Leiden om Criminologie te studeren. Zijn master volgde hij aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Na anderhalf jaar ambtenarenbestaan kwam de Postacademische Dagblad Opleiding Journalistiek (PDOJ) op zijn pad die hij in de zomer van 2013 met succes afrondde. Hij liep daarvoor stage bij de Leeuwarder Courant. Na zijn studie ging hij aan de slag als freelancer en schreef onder andere voor het Leids Universitair Weekblad Mare en het Leidsch Dagblad.
LinkedIn

Martijn Deibel (1987) studeerde politicologie aan de Universiteit Leiden en werd enthousiast over de onderzoeksjournalistiek toen hij freelance opdrachten uitvoerde voor een ervaren onderzoeksjournalist. Hij werkte in deze periode onder andere mee aan een boek over de opkomst van ‘de manager’ en aan een nog te publiceren boek over de politieke connecties van Shell. Tegenwoordig werkt Martijn in de online marketing. Het is zijn droom om de belangrijke politieke onderwerpen van deze tijd de aandacht te geven die ze verdienen.
LinkedIn

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s