‘Cold Case: Dader Gezocht’ levert tientallen tips op

De uitzending van ‘Cold Case: Dader Gezocht’ over de moord op Ruud de Ranitz heeft 40 tips opgeleverd. Dat meldt het AD. Volgens politiewoordvoerder Bernhard Jens zitten er waardevolle tips tussen.

Het programma trok 218.000 kijkers en is op de website van SBS6 nog terug te zien. De politie zegt verder blij verrast te zijn met de hoeveelheid tips die binnen zijn gekomen naar aanleiding van de uitzending.

Touw

‘Cold Case: Dader Gezocht’ nam de kijker mee naar de plaats delict, de ‘kasteelwoning’ aan de Zaan 19 in Woerden. Hier werd Ruud de Ranitz met grof geweld om het leven gebracht. Zij is met een touw gewurgd en er is een aantal keer met een zwaar voorwerp op haar hoofd geslagen. Een opvallend detail is het ‘platte touw’ dat is gebruikt. Uit onderzoek van het coldcaseteam Midden – Nederland bleek dit touw niet makkelijk verkrijgbaar en kan het hiermee een belangrijk spoor zijn naar de dader of daders van de gruwelijke moord.

DNA-spoor

Met de voortschrijdende technologische ontwikkelingen is er bij het coldcaseteam ook veel aandacht voor nieuw forensisch onderzoek. Met verbeterde technieken is een schoenspoor geanalyseerd, waarbij mogelijk sprake is van een ‘ruitjespatroon’. Ook heeft de politie een hamer op DNA laten controleren. In de uitzending komt naar voren dat dit niets heeft opgeleverd. Willemijn Pomper, woordvoerder van het coldcaseteam, vertelt wel dat nog onderzoek wordt gedaan naar een “heel bruikbaar spoor” uit de woning dat 26 jaar geleden is veiliggesteld. “We hebben goede hoop dat het ook echt iets oplevert.”

image

Mocht u nog tips hebben over de zaak, neem dan contact op met het coldcaseteam of mail naar achterdef@gmail.com.

Advertenties

Categorieën:Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s